İZMİR / MENDERES - Çamönü Naile Karadeniz İlkokulu

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın  100. yıl dönümü kutlama programını çoşkuyla kutlayan Çamönü Naile Karadeniz İlkokul ve Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencilerine başarılı ve keyifli etkinlikleri için teşekkür ederiz.

Yaşasın CUMHURİYET.

Ekm

13 Ekim günü,  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun onayı ile 1989 yılından itibaren Dünya Afet Risklerinin Azaltılması günü olarak belirlenmiştir.Afetlerde risk azaltımı, afet nedenlerini analiz etme ve azaltmaya yönelik sistematik çalışmaları kapsayan bir kavramdır. Tehlikelere maruz kalmanın, incinebilirlik/kırılganlık nedenlerinin azaltılması, yerleşim yerlerinin ve çevrenin yönetimi, olaylara hazırlık ve erken uyarı sistemleri geliştirilmesi gibi uygulamalar afetlerde risk azaltımı çalışmaları arasında yer almaktadır.
        Afetlerde risk azaltımı, afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırmakta ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Bu hususta gelişme sağlanabilmesi ve bu gelişmenin sürdürülmesi afet risklerinin azaltılması ile mümkün olup, afetlerde risk azaltımı çalışmaları toplumun her kesimini, kamu ve özel sektörün tüm birimlerini içermektedir.          Bu doğrultuda,  "13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" kapsamında, okulumuzda düzenlenen etkinlikle öğrencilerin  "Afete Hazırlık"  konusunda farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin arttırılması amaçlanmıştır.

May

"Gençler cesaretimizi takviye ve idâme eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsâli olacaksınız. Yükselen yeni nesil istikbâl sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." 19 Mayıs 1919 günü Samsun'a ayak basan ve İstiklâl Savaşımızı başlatan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Milli Mücadele kahramanlarını saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. 104 yıldır genç kalan kurtuluş ruhu ilelebet var olsun.

May

Anasınıfı öğrencilerimiz, 1-7 Mayıs Trafik Haftası kapsamında Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından Değirmendere İlkokulunda gerçekleştiren etkinliklere katıldılar.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İFET yarışmalarında okulumuz
4. Sınıflarda
Çift Ayak atlama İlçe 2.si

3. Sınıflarda
Çift Ayak atlama İlçe 1.si
Bayrak Koşusu İlçe 2.si

2. Sınıflarda
Çift Ayak atlama İlçe 3.sü olmuştur.

Emek veren tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenimiz.

Anasınıfı gösterisi linki... _23-Nisan-2023-Anasinifi.mp4

Nis

Okulumuz 4/A sınıfı öğrencileri Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi'ne yaptıkları gezide Uzay ve Havacılık Sergisini gezdiler ve deney alanında eğlenceli vakit geçirdiler.

Video linkleri

/meb_iys_dosyalar/-Video-2023-03-30-at-18.19.26.mp4

/meb_iys_dosyalar/-Video-2023-03-30-at-18.19.26-1.mp4

/meb_iys_dosyalar/-Video-2023-03-30-at-18.19.25.mp4

/meb_iys_dosyalar/-Video-2023-03-30-at-18.19.24.mp4

/meb_iys_dosyalar/-Video-2023-03-30-at-18.19.24-1.mp4

/meb_iys_dosyalar/-Video-2023-03-30-at-18.18.59.mp4

Mrt

12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİMİZ

_12 MART 2023 GAZETESI.pdf

Mrt

1921 yılında yapılan yarışmaya 724 eser katılmış ama Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı eser, 12 Mart 1921'de TBMM'de İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri

Ana sınıfı etkinliği Video-2023-03-12-at-17.21.52.mp4

Ock

Okulumuz, öğrencilerin kendilerini ifade etmeleri ve okulu daha ileriye taşıma sürecinde öğrenci fikir ve düşüncelerinide almak amacıyla okulumuzda dilek ve şikayet kutusu oluşturuldu.  Bu kapsamda öğrencilerin gerek şikayetlerini bilmek ve gerekse onların fikir ve düşüncelerinden yararlanarak okulumuzu daha güzel bir yer haline getirmeye çalışıyoruz.